Det lukta ribbe i Varmestua fredag i forrige uke. Anledningen var selvsagt julebord. 

Ribbe, rødkål, medisterkaker, julepølse, saus og poteter ble servert til brukere og gjester på Varmestua fredag formiddag.

Blant servitørerene var Hanna Sara Brende fra Saxvik kontorsenter og hennes sønn Alfred (6). Fatene gikk ut og inn fra kjøkkenet på Varmestua.

– Jeg har gledet meg lenge til å være med mamma hit for å hjelpe til, sier førsteklassingen Alfred. Han går skytteltrafikk mellom stue og kjøkken med godsaker.

– Saxvik kontorsenter ønsket å kunne bidra med et julebord til brukerne av Varmestua, jeg tok derfor kontakt med Liv Ekvik for å sjekke ut om dette var mulig å få til,  og det gikk heldigvis i orden, smiler Hanna Sara Brende.

– Selvfølgelig sier vi ja takk når vi får slike henvendelser. For at Varmestua skal kunne være et sted for personer som sliter med blant annet rus, så er vi helt avhengige av at folk bidrar. Vi er derfor veldig glade for at Saxvik ordnet dette til oss i samarbeid med Chef mathall. Vi har selvfølgelig snakket med kommuneoverlegen om dette, og fikk lov til å gjøre det slik, sier Liv Ekvik.

Ekvik har vært frivillig på Varmestua i snart 20 år. På julebordet er, som vanlig, også Hilde Hansen med og hjelper til.

– Dette er positivt på flere måter. For det første får vi gitt noe til Varmestua, og Chef mathall, som har laget all den deilige maten, får oppdrag midt oppi korona-nedstegningen. Dette er vi glade for å kunne bidra med, sier Brende.

Dessert

– Da jeg så at Chef skulle lage maten til julebordet, så jeg straks at det var noe som manglet. Nemlig dessert, smiler Bakemann Gudbjørn Havdal Harholt.

Han har bakeriet sitt i de samme lokalene som Chef mathall.

Han ble derfor med Chefs Bjørn Roger Inderberg på turen fra Kongens gate 34 til Kongens gate 10 med ei særdeles stor bløtkake som skulle være prikken over i-en etter julemiddagen.

– Det er hyggelig å gi til Varmestua, sier Havdal Harholt.

– Da får vi bare håpe at maten faller i smak, sier Bjørn Roger Inderberg mens han løfter den ene varme retten etter den andre ut av posene han har med seg.

Maten ble pakket ut på kjøkkenet og lagt over på store fat, før det fant veien inn i storstua, hvor sultne julebordsgjester ventet på god mat.

– Dette var virkelig godt, og jeg kan garantere at svoren var sprø, smiler Magnhild Bratberg.

Reddet meg flere ganger

Vidar og Stine-Lise er blant gjestene som forsyner seg godt av julematen.

– Folka som er her er bare fantastiske. De har tatt vare på meg og berget meg mer enn en gang, sier en takknemlig Vidar.

Stine-Lise er enig.

KILDE: https://www.steinkjer-avisa.no/

Tusen takk for en veldig fin dag sammen med dere på Varmestua, og tusen takk til Chef Mathallen og Bakemann Gudbjørn Havdal Harholdt for nydelig mat og ei stor, flott kake laget av kjærlighet og engasjement!

Vi på Saxvik kontorsenter ønsker med dette alle en riktig god jul, og en oppfordring til å ta vare på hverandre!