Verdens største miljømarkering!


Som miljøfyrtårn, er vi svært opptatt av at våre leverandører gjør gjennomtenkte og riktig valg i alle ledd i kjeden. Kinnarps Norge gjør som de alltid har gjort – pakker bilene med gjenbrukstepper og sparer miljøet for tonnevis av plast 🌱 🌱 I stedet for tradisjonell emballasje bruker de tepper og papp til å beskytte møblene. Teppene og pappen blir tatt med tilbake, og blir gjenbrukt gang på gang. Det betyr at hver container eller hvert lastebillass tilsvarer en besparelse på 270 kg emballasje – for eksempel bølgepapp. Det er en effektiv måte å spare klodens ressurser på, samtidig som kunden slipper bryderiet med å kvitte seg med emballasjen.

”Vi har besluttet å kjøre lastebilene våre på diesel med innblanding av fornybart innhold, såkalt HVO, som blant annet fremstilles av restprodukter fra den svenske skogindustrien. På den måten har vi klart å redusere utslippene av karbondioksid med 40 prosent, en viktig del av bærekraftsarbeidet vårt.”

Ingemar Johansson & Ingemar Åberg, Kinnarps

Miljøfordeler

Transportmåten for de nye møblene dine er avgjørende for hvor bærekraftig den nye innredningsløsningen din er.

Drivkraften bak blåbilkonseptet er sunn fornuft. Bærekraft, økonomi og kundefordeler går hånd i hånd, og gir fordeler i både Kinnarps’ og kundenes bærekraftsarbeid.

Logistikkjeden styres helt av kundebestillinger. Allerede når bestillingen mottas, blir kjørerutene og pakkingen av lastebilene planlagt med tanke på leveransetid og geografi. Et spesielt program planlegger også hvordan møblene skal pakkes i lastebilen slik at volumet utnyttes effektivt, ikke helt ulikt et puslespill. Skrivebord, kontorstoler, oppbevaring – systemet vet nøyaktig hvordan de ulike møblene skal pakkes for å få plass til mest mulig.

”På den måten kan lastebilene våre fylles optimalt med kontormøbler før hver kjøretur. Møblene pakkes også etter prinsippet først ut, sist inn”, forteller Ingemar Johansson.

”På vei hjem fra kundene stopper de blå bilene hos leverandørene til Kinnarps og tar med seg materiale hjem til produksjonen. Det gjør at man får en fyllingsgrad på om lag 50 prosent på returene. Dette betyr at vi transporterer minimalt med luft, og på den måten kan vi redusere CO2-utslippene våre og kontormøblenes karbonavtrykk.”


Vi er stolte av vårt langvarige samarbeid med Kinnarps og ser frem til den videre utviklingen med et felles mål om å skape et miljøvennlig og fremtidsrettet arbeidsmiljø. Velkommen til Saxvik Kontorsenter, hvor moderne arbeidsmiljøer og bevissthet om vårt økologiske ansvar er i fokus!