Siden midten av “Noughties” har spillestoler blitt et stadig mer populært valg for ivrige databrukere, enten du er en tung spiller eller bare en som bruker lange timer på å jobbe ved skrivebordet ditt. Mange gamingstoler er designet for emersjon, slik at du føler deg som en del av universet spillene transporterer deg til, men for ofte kommer de til kort når det gjelder å gi deg komfort og helse.

Flokk Senior Ergonomist Sukhi Assee har gjennomført en rekke ergonomiske vurderinger innen hjemmet og kontorområdet til brukere i spillbransjen. I sin erfaring deler hun detaljer om faktorene som skiller seg ut ved vurdering og evaluering av spillestoler.

Sukhi: “Når man ser på detaljene i designet og kategoriseringene som skiller en spillestol, er det noen hovedfaktorer som kommer frem. Det er begrensninger med funksjoner som mangel på full justerbarhet. Når man tar i betraktning tidsspillere begge pro og avslappet bruk på disse stolstypene, er det viktig at de blir informert om hva som gir en ergonomisk stol av god kvalitet. Jeg tror brukeren vil ha en viss forventning om estetikken til hvordan en spillestol skal se ut, og går bort i fra støtten og ergonomien som trengs i en slik type stol. “

Så før du sjekker ut spillstolen i handlekurven din, kan du se raskt gjennom funksjonssammenligningene våre for spillstoler kontra tradisjonelle sitteplasser på kontoret, og hvordan disse spesielle egenskapene veier opp i forhold til helse og komfort.

Så, hva er en gamingstol?

Det er ingen fastlagte regler for hva en spillstol er, og i likhet med spillene utvikler forbrukernes behov og smak, det gjør også kravet til en spillstol. Imidlertid er det noen generelle trekk utstilt i en spillstol, og vi skal se på disse nå og se hvordan de sammenlignes med tradisjonelle kontorstoler.

Ryggstøtte

Rygglenet til en spillstol er vanligvis den mest definerende funksjonen, bevinget for å skape en vuggende følelse, som kan legge til emerjon og den generelle opplevelsen. Men fra et menneskelig faktorperspektiv kan denne restriktiviteten tvinge deg til å innta en enkelt holdning, som over lange timer kan være skadelig for helsen din. Kontorstoler tillater mye større bevegelse, spesielt overkroppen, og for større mennesker kan en spillstol være ubehagelig begrensende.

Sete og setekant

I likhet med ryggstøtten er et spillesete bøtteformet med hevede kanter, og trekker brukeren inn i stolen, omtrent som i en racerbil. Igjen, dette legger til opplevelsesfaktoren, men er ergonomisk kontraproduktivt. Selv om det kanskje ikke er mye verre enn en kontorstol med lav budsjett, har kontorstoler i midten til høy kvalitet oftest et flatt sete med en fossekant. Det er her stolens forkant er buet litt nedover, et design som avlaster press på ryggen på lårene og bak knærne, noe som øker komforten og støtten og gir større blodsirkulasjon til underbenene. Denne designfunksjonen er viktig når det gjelder utvidede sitteplasser, og en god kontorstol slår de fleste spillstoler helt ned.

Nakkestøtte

Mange spillstoler er utstyrt med en fast nakkestøtte, en forlengelse av selve stolen for å holde hodet, med en avtagbar pute som holder den neste i noen tilfeller. Dette er faktisk bedre enn mange kontorstoler i midten til lavtrekk, som ikke er utstyrt med hodestøtte i det hele tatt. Når du først begynner å se på design av høy kvalitet på kontorstoler, er en justerbar nakkestøtte vanligvis vanlig og langt bedre enn en fast, slik at du kan tilpasse posisjonen perfekt til dine behov.

Giroflex 353 har like justerbare elementer, med en synkronisert setemekanisme

Korsryggstøtte

Lumbale puter er vanlige i mange spillstoler, og tilbyr høydejusterbar korsryggstøtte, noe som gjør dem litt bedre i denne avdelingen til lavere budsjettstoler. Imidlertid er avanserte kontorstoler med innebygde justerbare korsryggstøtter langt overlegne, støpt til de nøyaktige konturene som kreves for en sunn holdning.

Tilbakelent nivå

Vi har alle fått beskjed om å sitte rett opp på skolen, men forskning viser at et visst nivå av liggende mens du sitter, legger mindre press på platene, viktig informasjon hvis du er utsatt for ryggsmerter. De fleste spillstoler har et høyt tilbakelent nivå, noen så langt som hele 180 grader, og gjør det til en slags seng. Mange vanlige kontorstoler tilbyr ikke det samme tiltningsnivået, noe som gjør spillstoler mye mer allsidige i denne forbindelse. Imidlertid tillater de mer førsteklasses sitteplassalternativene en mer akseptabel tilbakelent vinkel, og selv om de kanskje ikke tillater hele 180 grader, tillater de absolutt det nivået som er nødvendig for å redusere belastningen på ryggen din uten å optimalisere ytelse eller produktivitet.

HÅG SoFi mesh-versjonen kommer med justerbar korsryggstøtte, tilgjengelig med et matchende eller annet stoffbelegg.

Oppsummering

Gaming stoler største salgsargumenter er deres sterkt stiliserte utseende og løfte om en mer oppslukende opplevelse, men de faller langt bak god kvalitet kontorstoler når det gjelder å tilby en sunn og ergonomisk sitteopplevelse. Selv om de kan være litt bedre enn kontorstoler med lavt budsjett, overgår kontorstolene av mer førsteklasses kvalitet langt bedre enn spillstoler i nesten alle helse- og velværekategorier.

Spillstoler med stor avhengighet av stil betyr at de ofte er begrenset til bestemte former og design, noe som betyr at de ikke kan være like innovative når det gjelder nye materialer, dynamiske komponenter som korsryggstøtter og mye mer.

Sukhi Assee, Flokk Senior Ergonomist; “Det virkelige problemet som nevnt er skuffesetet, fordi dette øser ryggraden i en stilling i C-form, og gir belastning på tømmer- og halebenområdet i ryggraden. De tradisjonelle spillstolene som har sidestøtter kan bli ubehagelige over en periode , som generelt kan forverre smerter på skuldrene. Korsryggstøtten er vanligvis minimal; hvis vi går etter sjansene for at spillere og vanlige spillere kan bruke over flere timer på en stol uten bevegelse, er det et stort problem. “

Finn din nye gamingstol

Hvis du leter etter en stol av høy kvalitet som er perfekt for spill, har vi en rekke design for enhver smak, tilgjengelig i et bredt utvalg av stoffer, farger og tilpasningsalternativer, inkludert fleksible korsryggstøtter, justerbare nakkestøtter og mer. Tilgjengelig i en rekke prisgrupper som passer for enhver budsjett. Ta en prat med oss, så finner vi din neste gamingstol!

 

KILDE: “https://focus.flokk.com/gaming-chairs-vs-office-chairs-what-is-better-for-you