Gamingstol kommer i mange former, velg den rette for ditt behov.

Ergonomisk komfort for gamingopplevelsen

Siden midten av “Noughties” har spillestoler blitt et stadig mer populært valg for ivrige databrukere. Enten du er en tung spiller eller bare en som bruker lange timer på å jobbe ved skrivebordet ditt. Mange gamingstoler er designet for emersjon, slik at du føler deg som en del av universet spillene transporterer deg til. Men for ofte kommer de til kort når det gjelder å gi deg komfort og helse.

Flokk Senior Ergonomist Sukhi Assee har gjennomført en rekke ergonomiske vurderinger innen hjemmet og kontorområdet til brukere i spillbransjen. I sin erfaring deler hun detaljer om faktorene som skiller seg ut ved vurdering og evaluering av spillestoler.

“Når man ser på detaljene i designet og kategoriseringene som skiller en spillestol, er det noen hovedfaktorer som kommer frem. Det er begrensninger med funksjoner som mangel på full justerbarhet. Når man tar i betraktning tidsspillere begge pro og avslappet bruk på disse stolstypene, er det viktig at de blir informert om hva som gir en ergonomisk stol av god kvalitet. Jeg tror brukeren vil ha en viss forventning om estetikken til hvordan en spillestol skal se ut, og går bort i fra støtten og ergonomien som trengs i en slik type stol. “

Sukhi Assee, Flokk Senior Ergonomist

Hva er en gamingstol?

Det er ingen fastlagte regler for hva en spillstol er, og i likhet med spillene utvikler forbrukernes behov og smak, det gjør også kravet til en spillstol.

Gaming-stoler kan friste med sitt stiliserte utseende og løfte om en oppslukende opplevelse. Men det er viktig å merke seg at de ofte faller kort når det gjelder å tilby en sunn og ergonomisk sitteopplevelse sammenlignet med kontorstoler av god kvalitet. Mens gaming-stoler kanskje er litt bedre enn lavbudsjett kontorstoler, er det kontorstolene av høyere kvalitet som virkelig skiller seg ut når det gjelder helse- og velværefordeler.

Kontorstoler finnes i alle prisklasser og utseende

Estetikk eller ergonomi?

Gaming-stoler har ofte et mer estetisk tiltalende utseende med fargerike design, racing-inspirerte former og belysningseffekter. De kan også ha innebygde høyttalere og annet tilbehør for en mer immersiv opplevelse. Imidlertid er det viktig å merke seg at disse estetiske funksjonene vanligvis ikke har noen direkte innvirkning på den ergonomiske støtten og komforten til stolen.

En av de største argumentene for kontorstoler er deres fokus på ergonomi. Kontorstoler av høy kvalitet er designet med tanke på kroppens naturlige bevegelser og gir støtte til ryggraden, nakken, armene og bena. De har justerbare funksjoner som lar brukerne tilpasse stolen til sin egen kroppsstørrelse og sitteposisjon, noe som bidrar til å opprettholde en sunn kroppsholdning og redusere belastningen på muskler og ledd. Dette kan være spesielt viktig for personer som tilbringer lange timer foran skjermen, enten det er for gaming eller arbeid. Den ergonomiske komforten for gamingopplevelsen bør være i høysete!

Kontorstol er helt klart å foretrekke for ergonomiske grunner når man skal brukes over lengre tid.
Giroflex 353 har like justerbare elementer, med en synkronisert setemekanisme

Spillstoler med stor avhengighet av stil betyr at de ofte er begrenset til bestemte former og design. Noe som betyr at de ikke kan være like innovative når det gjelder nye materialer, dynamiske komponenter som korsryggstøtter og mye mer.

“Det virkelige problemet som nevnt er skuffesetet, fordi dette øser ryggraden i en stilling i C-form, og gir belastning på tømmer- og halebenområdet i ryggraden. De tradisjonelle spillstolene som har sidestøtter kan bli ubehagelige over en periode , som generelt kan forverre smerter på skuldrene. Korsryggstøtten er vanligvis minimal; hvis vi går etter sjansene for at spillere og vanlige spillere kan bruke over flere timer på en stol uten bevegelse, er det et stort problem. “

Sukhi Assee, Flokk Senior Ergonomist
Ultimat komfort for gamingopplevelsen, samtidig som den kan ha et tøfft uttrykk
HÅG SoFi mesh-versjonen kommer med justerbar korsryggstøtte, tilgjengelig med et matchende eller annet stoffbelegg.

Finn din nye gamingstol

Vi har et bredt spekter av design som passer til enhver smak, fra moderne til klassisk, og er tilgjengelige i forskjellige stoffer, farger og tilpasningsalternativer. Våre stoler er spesielt utviklet for å optimalisere ergonomiske behov med funksjoner som fleksible korsryggstøtter, justerbare nakkestøtter og mer.

Vi forstår at budsjett er viktig, derfor tilbyr vi stoler i ulike prisgrupper, slik at du kan finne en som passer til din økonomi. Uansett om du er en erfaren gamer eller en nybegynner, har vi noe for alle.

Du kan enkelt finne den perfekte stolen ved å ta en prat med oss og få ekspertråd. Vi er her for å hjelpe deg med å finne din neste gamingstol som vil gi deg den ultimate spillopplevelsen!

Se en av våre anbefalinger i vår nettbutikk!

Ergonomisk komfort er viktig for langsiktig bruk av stol, den kan også se stilig ut

Ultimat komfort for gamingopplevelsen

Det er viktig å vurdere helse- og velværeaspektet når du velger en stol for langvarig sitting, enten det er for gaming eller arbeid. Mens gaming-stoler kan ha et sterkt stilisert utseende og visse funksjoner for å forbedre opplevelsen, overgår kontorstoler av høy kvalitet vanligvis gaming-stoler når det gjelder å tilby en sunn og ergonomisk sitteopplevelse. Det er derfor verdt å vurdere nøye hva som er viktigst for deg når du velger en stol for din langvarige bruk.